Кулинарни рецепти » Мамалига

 Мамалига
/Румъния/

Продукти:

• 200-250 г царевично брашно
• 1 л прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• 100 г настъргано сирене
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме почти свареното мляко с 50 г масло и сол и при постоянно бъркане прибавяме царевичното брашно. Варим като непрекъснато бъркаме, докато кашата започне да се отделя от съда.

Прибавяме настърганото сирене, изсипваме в подходящ съд и заливаме с разтопеното масло.

Поднасяме със стерилизиран лук, чушки, краставички, кетчуп, люти чушлета, кренвирши, печено месо или сланина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало