Продукти: (за 4 порции)
• 20-30 лозови листа
• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 2-3 домата
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• суха чубрица
• джоджен, девисил, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме лозовите листа в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на ситно заедно с перата и го запържваме в олиото.
Отцеждаме сварения боб и го намачкваме с вилица, за да стане на каша. Прибавяме обелените и настъргани домати, запържения лук заедно с олиото, стритата суха чубрица, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Посоляваме на вкус.
От тази смес увиваме в лозовите листа стегнати сарми. Нареждаме ги в тенджера, наливаме гореща вода, колкото да ги покрие, притискаме ги с плоска чиния и ги варим на тих огън.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...