Продукти:
• 800 г сварен бял боб
• 500 г спанак
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 с.л. сметана
• 2 с.л. къри на прах
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме кърито и също го позапържваме.
Сипваме сварения и отцеден фасул и готвим 1-2 мин, като непрекъснато разбъркваме. После прибавяме нарязания спанак, наливаме 1-2 с.л. гореща вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
След 5 мин слагаме сметаната, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме още 5-6 мин.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...