Кулинарни рецепти » Бъркани зеленчуци

 Бъркани зеленчуци

Продукти:

• 2 патладжана
• 2 домата
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Почистваме чушките от дръжките и семената и ги нарязваме на ивички. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме чушките и патладжаните и задушаваме десетина минути. Сипваме счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме още 2-3 мин.

Накрая слагаме доматите, захлупваме съда и задушаваме, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало