Кулинарни рецепти » Магнатна торта

 Магнатна торта

Продукти:

• 5 яйца
• 100 г захар
• 80 г брашно
• половин пакетче разтопено краве масло
• 1-2 ч.л. какао
• захарен сироп
• 1-2 ч.л. ром
• 50 г шоколад за украса

За крема:

• 5 белтъка
• 100 г захар
• 150 г краве масло
• 50 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците, прибавяме захарта и бием, докато сместа се сгъсти. Тогава прибавяме жълтъците, които леко сме разбъркали, брашното и накрая маслото. Объркваме леко с лъжица. В половината от сместа слагаме малко какао за цвят.

Изсипваме в продълговата тавичка, покрита с намаслена хартия, така че в едната част на тавичката да е светлата смес, а в другата - тъмната. Изпичаме в умерена фурна. Оставяме да изстине и разрязваме изтиналия блат по дължина на 5-6 ленти така, че всяка лента да бъде наполовина жълта, наполовина черна. Напояваме лентите със захарен сироп и ром.

Разбиваме на сняг белтъците за крема заедно със захарта, прибавяме и разбитото масло и бием, докато получим еднородна кремообразна маса. Към половината от крема прибавяме разтопения шоколад, за да го оцветим.

С приготвения крем мажем лентите по следния начин: жълтата половина - с черен крем, черната - с бял. Увиваме така намазаните ленти една върху друга, като внимаваме да се редуват бяло и черно. Слагаме получената спирала в тортена чиния и намазваме с останалия крем. Отгоре украсяваме с тънки шоколадови триъгълничета.

Шоколадовите триъгълничета приготвяме като разтопим шоколада, разлеем го на тънък пласт върху фолио и изрежем триъгълничета след като изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало