Продукти:
• 9 яйца
• 260 г захар
• 250 г смлени орехи
• 1 ванилия
• 1 лимон
За крема:
• 2 белтъка
• 120 г пудра захар
• 50 г настърган шоколад
• 100 г смлени орехи
• 100 мл коняк
За глазурата:
• 3 с.л. какао
• 6 с.л. захар
• 1 бучка краве масло, колкото орех
• 2 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Правим блата, като захарта и орехите разбъркваме на суха смес. Към нея едно по едно прибавяме яйцата, настърганата на ситно ренде лимонена кора и ванилията. Изсипваме блата в тава намазана с масло или върху пергаментова хартия и печем.
Приготвяме крема, като разбиваме белтъците и захарта на сняг и към тази смес се прибавяме останалите продукти.
Изпечения блат разделяме на 2 части с конец или остър тънък нож. Тъй като блата е много крехък, за да отделим горната част без да се натроши, трябва да подпъхнем твърда подложка. Двете части на блата залепваме с крема.
Готовата торта заливаме отгоре с глазурата, която за малко загряваме на котлона и след това изсипваме много бързо върху тортата, за да се разстели.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...