Кулинарни рецепти » Торта Александър

 Торта Александър

Продукти:

• 250 г брашно
• 250 г смлени бадеми
• 250 г масло или маргарин
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 ч.л. млян карамфил
• 1 ч.л. канела
• 1 щипка сол
• кората от 1/2 лимон
• 1 яйце

За гарниране:

• 450 г малинов конфитюр
• 2 листа желатин
• 40 мл малинов ликьор
• 500 г сметана
• 50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От продуктите замесваме тесто, което разделяме на 3 части, оставяме да почива 1 час и изпичаме в кръгла форма 3 блата. Намазваме изстиналите платки с конфитюр от малини и ги слепваме.

Накисваме желатина в студена вода. След като омекне, отцеждаме и смесваме с ликьора. Загряваме, докато желатинът се разтопи. Разбиваме сметаната със захарта, прибавяме желатина и с получения крем заливаме тортата.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало