Продукти:
• 9 яйца
• 220 г краве масло
• 250 г шоколад
• 220 г захар
• 220 г брашно
• 1 ванилия
• мармалад от кайсии
• масло за мазане
• брашно за поръсване на формата
За глазурата:
• 100 г шоколад
• 250 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло с половината от захарта до получаване на пяна и прибавяме на малки дози разтопения шоколад и отделените жълтъци. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме останалата захар и бием до сгъстяване.
Смесваме белтъчния сняг, шоколадовото тесто и пресятото с ванилията брашно, разбъркваме добре, изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за торти и печем в слаба фурна.
Правим карамел от захарта и 5 с.л. вода, оставяме го да изстине и го сипваме на малки дози при непрекъснато бъркане в горещия шоколад. Продължаваме да бъркаме, докато горещата глазура покрие лъжицата. Можем да прибавим парченце масло или няколко капки олио. Глазурата трябва да бъде умерено топла - горещата глазура никога не става лъскава.
Оставяме готовия блат да изстине и го намазваме с мармалада и дебел пласт шоколадова глазура.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...