Кулинарни рецепти » Торта Праскова

 Торта Праскова

Продукти:

• 1 готов блат за торта
• 1 буркан компот от праскови /обелени/
• 1 ч.ч. конфитюр
• 1 1/2 кофички сметана
• 4 с.л. пудра захар
• 1 с.л. желатин
• 2 с.л. ром
• 1 ванилия
• 1 к.ч. счукани запечени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Изваждаме прасковите от компота и ги отделяме настрана. Разрязваме блата на две части, които напръскваме леко с част от сиропа на компота, ароматизиран с рома.

Накисваме желатина с малко вода, заливаме с 1 к.ч. сироп от компота и разтопяваме на водна баня. Загряваме останалата част от компота, прибавяме разтопения желатин, разбъркваме и оставяме леко да се охлади. Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията в съд със закръглено дъно.

Слагаме едната половина от блата във форма за торти и намазваме с част от разбитата сметана. Намазваме и с размития в малко вода конфитюр. Слагаме втората половина от блата, леко притискаме и отново намазваме със сметана.

Отгоре нареждаме прасковите и заливаме с охладения до полужелиране сироп. След като желето стегне напълно, отгоре украсяваме с останалата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало