Продукти:
• 10 яйца
• 250 г орехови ядки
• 60 г брашно
• 220 г захар
За крема:
• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 75 г захар на пясък
• 100 г пудра захар
• 200 г краве масло
За сиропа:
• 150 г захар
• 200 мл вода
• портокалови кори
За плънката:
• 8 готови целувки
Начин на приготвяне:
За приготването на блата разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме ситно смлените оре-хи и брашното. Всичко разбъркваме много добре и изсипваме в застлана с хартия тортена форма. Печем в умерена фурна.
Смесваме какаото, захарта на пясък и прясното мляко и сваряваме крем. Отделно разбиваме маслото с пудрата захар и по малко прибавяме сместа към крема, като бием непрекъснато. Във вода изваряваме два пъти портокаловите кори, за да не горчат. След това сваряваме сиропа.
Изпеченият блат разрязваме на 3 пласта. Първият пласт сиропираме леко, отгоре нареждаме 4 целувки и върху тях заливаме крем. Вторият пласт нареждаме по същия начин и върху него слагаме третия пласт, който сиропираме и намазваме с крем.
Украсяваме тортата със счукани орехови ядки, шоколадови пръчици, кокосови стърготини или плодове от сладко.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...