Кулинарни рецепти » Орехова торта с целувки

 Орехова торта с целувки

Продукти:

• 10 яйца
• 250 г орехови ядки
• 60 г брашно
• 220 г захар

За крема:

• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 75 г захар на пясък
• 100 г пудра захар
• 200 г краве масло

За сиропа:

• 150 г захар
• 200 мл вода
• портокалови кори

За плънката:

• 8 готови целувки

Начин на приготвяне:

За приготването на блата разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме ситно смлените оре-хи и брашното. Всичко разбъркваме много добре и изсипваме в застлана с хартия тортена форма. Печем в умерена фурна.

Смесваме какаото, захарта на пясък и прясното мляко и сваряваме крем. Отделно разбиваме маслото с пудрата захар и по малко прибавяме сместа към крема, като бием непрекъснато. Във вода изваряваме два пъти портокаловите кори, за да не горчат. След това сваряваме сиропа.

Изпеченият блат разрязваме на 3 пласта. Първият пласт сиропираме леко, отгоре нареждаме 4 целувки и върху тях заливаме крем. Вторият пласт нареждаме по същия начин и върху него слагаме третия пласт, който сиропираме и намазваме с крем.

Украсяваме тортата със счукани орехови ядки, шоколадови пръчици, кокосови стърготини или плодове от сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало