Продукти:
• 150 г прясно масло
• 200 г пудра захар
• 4 яйца
• 40 г какао
• 400 г бишкоти (2 кутии чаени или маслени бисквити)
• 50 г орехови или бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с част от захарта до получаване на пухкав крем. Разбиваме яйцата с останалата захар при леко загряване до сгъстяване. После прибавяме какаото. Сваляме сместа от огъня и я разбиваме, докато се охлади, а след това я прибавяме към разбитото масло.
Нареждаме на редове бишкотите (бисквитите), като отгоре ги намазваме с крема. Най-горния пласт намазваме с нож и поръсваме с орехови ядки или набождаме с бадеми. Оставяме тортата на студено, след което я сервираме.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...