Продукти:
• 1 кг пресни картофи (средни по големина)
• 250 г пушени гърди без кости
• 500 г лук
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре картофите с помощта на четка, подсушаваме ги и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 0,5 см. Посоляваме ги и наръсваме с черен пипер.
Нарязваме пушените гърди на тънки парченца, горе-долу еднакви по размер. Наръсваме ги с червения пипер. Обелваме лука, нарязваме го на едро и го поръсваме с кимиона.
Нанизваме на шишчета последователно картоф, лук, пушени гърди, като започваме и свършваме с картоф.
Разтопяваме маслото и намазваме шишчетата с него. Завиваме ги плътно в алуминиево фолио и печем 35 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...