Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 200 г шунка
• 60 г краве масло
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме към тях шунката, нарязана на малки кубченца, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка, обилно намазана с масло. Отгоре разпръскваме парченцата масло и печем в предварително загрята умерена фурна.
От опечената картофена смес с помощта на лъжица изрязваме бухтички, които обръщаме в чиния за сервиране. Поръсваме ги с настъргания кашкавал, размесен с много ситно нарязан магданозз, и ги поднасяме залети с доматен сос.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...