Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 200 г шунка
• 60 г краве масло
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме към тях шунката, нарязана на малки кубченца, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка, обилно намазана с масло. Отгоре разпръскваме парченцата масло и печем в предварително загрята умерена фурна.
От опечената картофена смес с помощта на лъжица изрязваме бухтички, които обръщаме в чиния за сервиране. Поръсваме ги с настъргания кашкавал, размесен с много ситно нарязан магданозз, и ги поднасяме залети с доматен сос.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...