Продукти:
• 500 г спанак
• 1 кг картофи
• 250 г шунка
• 2 глави лук
• 100 г кашкавал
• 1-2 с.л. галета
• 3 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 4 с.л. олио, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в олио наситнения лук. Прибавяме нарязания спанак и го задушаваме 10 минути. Поръсваме с подправките и отстраняваме от котлона.
Сваряваме, обелваме и нарязваме на кубчета картофите. В намазнена тавичка редим половината от картофите, над тях слагаме половината шунка нарязана на тънко, отгоре спанак и пак шунка. Завършваме със слой картофи.
Поръсваме с галета и настърган кашкавал. Отгоре заливаме с разбитите с мляко яйца. Печем във фурната, докато заливката получи червена коричка.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...