Продукти:
• зелеви листа (кисели или пресни)
• 1,5 кг картофи
• 200 мл прясно мляко
• 30 г масло
• 50 г галета
• 2 яйца
• 300 г сланина
• 2-3 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пригответе пюре от сварените картофи, прясното мляко, яйцата, маслото и сол на вкус.
Попарете зелевите листа в подсолена вода, ако са пресни. Завийте сарми, като във всяко листо слагате по едно парченце сланина и картофено пюре според големината на листата. Увийте стегнато листата и поръсете с олио, галета и черен пипер.
Подредете сармите в намаслена тава и запечете 15 минути в силно сгорещена фурна. Тези сарми можете да приготвите и с листа от маруля, спанак, лапад.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...