Кулинарни рецепти » Дебърцини с фасул

 Дебърцини с фасул

Продукти:

• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 400 г картофи
• 300 г зелен фасул
• 4-5 скилидки чесън
• 2 глави червен лук
• 300 г дебърцини
• 4 с. л. олио
• 750 мл зеленчуков бульон, може от кубче
• 80 г маслини
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеления фасул на парчета с дължина 4 см, скилидките чесън – на половинки, лука – на едро, дебърцините – на кръгчета.

В 1 с. л. сгорещено олио задушаваме дебърцините, лука и чесъна.

Мащерката и обелените цели картофи варим в бульона около 10 минути. Прибавяме зеления фасул и маслините и варим още 10 минути.

После сипваме в тенджерата нарязания магданоз и зрелия фасул и варим още 10 минути. Накрая подправяме с черен пипер и сол.

Разбъркваме зеленчуците с дебърцините и поръсваме с останалото олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало