Продукти:
• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 400 г картофи
• 300 г зелен фасул
• 4-5 скилидки чесън
• 2 глави червен лук
• 300 г дебърцини
• 4 с. л. олио
• 750 мл зеленчуков бульон, може от кубче
• 80 г маслини
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления фасул на парчета с дължина 4 см, скилидките чесън – на половинки, лука – на едро, дебърцините – на кръгчета.
В 1 с. л. сгорещено олио задушаваме дебърцините, лука и чесъна.
Мащерката и обелените цели картофи варим в бульона около 10 минути. Прибавяме зеления фасул и маслините и варим още 10 минути.
После сипваме в тенджерата нарязания магданоз и зрелия фасул и варим още 10 минути. Накрая подправяме с черен пипер и сол.
Разбъркваме зеленчуците с дебърцините и поръсваме с останалото олио.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...