Продукти:
• 60 г краве масло
• 1 ситно нарязана глава лук
• 200 г гъби, нарязани на тънки колелца
• сока от 1 лимон
• 200 г филе от бяла риба без кости, нарязано на малки парченца
• 2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
• 2 с. л. нарязан копър
• 2 с. л. нарязан магданоз
• 1 ч. ч. ориз
• 3 с. л. течна сметана
• 375 г многолистно тесто
• 1 сурово яйце
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме в тиган половината масло, добавяме лука и го пържим до омекване. Слагаме гъбите и пържим още 5 минути. Прибавяме лимоновия сок и сваляме от огъня.
Затопляме в тиган останалото масло. Слагаме парченцата риба и разбъркваме добре за 2 минути. Изтегляме от огъня и отцеждаме. Добавяме към рибата свареното яйце, копъра, магданоза, черен пипер, сол. Разбъркваме добре и оставяме настрана.
Разбиваме ориза със сметаната в малка купа и оставяме настрана.
Разстиламе половината тесто в тавичка с размер 25 на 15 см. Обрязваме с нож отстрани и запазваме лентите за украса. Слагаме половината ориз върху тестото, отгоре сместа с рибата и яйцата, после лука с гъбите и накрая оризовата смес. Второто парче от тестото разрязваме в размер 20/30 см и покриваме върху пълнежа. Украсяваме с лентичките тесто и оставяме за 30 минути да почива.
Загряваме фурната до 200 градуса. Намазваме със сурово яйце готовия продукт и печем 15 минути, намаляваме на 180 градуса и печем още 20 минути.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...