Продукти: (за 4 порции)
• 1 калкан /около 1 кг/
• 200 г сланина
• 2-3 моркова
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 1 парче целина
• половин лимон
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме калкана. Нарязваме го на порции и го посоляваме.
Нарязваме сланината на тънки филийки и покриваме с тях дъното на малка тавичка. Отгоре разстиламе ситно нарязаните лук и целина, нарязаните на парченца гъби, нарязаните на колелца моркови. Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Нареждаме отгоре парчетата риба. Върху рибата слагаме нарязаното на люспици масло и тънки кръгчета лимон. Заливаме с виното, захлупваме и печем 20 мин в умерена фурна. После махаме капака и допичаме още десетина минути.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...