Кулинарни рецепти » Риба със спанак

 Риба със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяла риба
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата, отстраняваме кожата и костите, накъсваме я на дребни парченца и посоляваме на вкус.

Сваряваме спанака в подсолена вода и оставяме да се отцеди. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Прибавяме брашното и когато се зачерви слагаме отцедения и ситно нарязан спанак и счуканите скилидки чесън. Наливаме около 1 к.ч. топла вода и оставяме сместа да поври 3-4 мин.

В намаслена тавичка нареждаме последователно ред спанак, ред риба, като най-отгоре завършваме със спанак. Поръсваме с галетата и останалото олио и запичаме 15 мин в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало