Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 2 твърдо сварени яйца
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.л. ситно настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и след това го сваряваме в нова подсолена вода.
Отцеждаме и прибавяме към него нарязания на ивички лук, нарязаните на кубчета яйца и ситно нарязаната шунка. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме със смес от оцета и олиото.
Разбъркваме леко, подреждаме салатата в чиния за сервиране и поръсваме със ситно настърган хрян.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...