Продукти:
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 2 домата
• 200 г варено пилешко месо
• половин връзка магданоз
• 1 праскова, нарязана на резенчета
• вегета, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме ориза във вряща вода, посоляваме и варим 15 мин, след което го изсипваме в цедка, заливаме го със студена вода и го оставяме да се отцеди. Подправяме го с оцета, олиото, малко черен пипер и вегета.
Нарязваме доматите на кубчета, магданоза - на ситно, а месото - на парченца.
Смесваме всичко, слагаме в чиния за салата, а отстрани ограждаме с резенчета праскова.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...