Кулинарни рецепти » Пържоли с орехи и кашкавал

 Пържоли с орехи и кашкавал

Продукти:

• 4 свински или пилешки пържоли без кост
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л.галета
• 1 кофичка кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 100 г смлени орехи
• 200 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Панираме ги последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Пържим ги в добре загрятото олио до златисто.

Нареждаме пържолите в намазнена тавичка. Разбиваме киселото мляко и към него прибавяме счукания чесън, смлените орехи и нарязания на ситно магданоз. Изсипваме сместа върху пържолите.

Печем в предварително загрята фурна. След като яденето е готово, поръсваме с настъргания кашкавал и оставяме още няколко минути във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало