Кулинарни рецепти » Пълнен заек с прясно зеле

 Пълнен заек с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 заек /около 2 кг/ заедно с дреболиите
• 3 кг прясно зеле
• 250 мл олио
• 400 г домати
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме заека. Накисваме го за 1 нощ в подкиселена вода. На другия ден го отцеждаме и го натриваме със сол отвътре и отвън.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на малки парченца. Почистваме зелето и го нарязваме на много тънки ивички – като слама.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме зелето и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме със сол и червен пипер и разбъркваме.

Смесваме част от задушеното зеле със заешките дреболии, обелените и ситно нарязани домати и ситно нарязания чесън. Подправяме с черен пипер и пълним заека с тази плънка.

Зашиваме отвора и слагаме заека в намаслена тавичка. Покриваме с останалото зеле и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало