Продукти:
• 4 свински пържоли
• 4 телешки пържоли
• 4 агнешки пържоли
• 500 г картофи
• 3 глави лук
• 150 г кашкавал
• 300 г майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, посоляваме ги и ги нареждаме в намаслена тавичка. Върху тях нареждаме нарязаните на филийки лук и картофи.
Разреждаме майонезата с малко вода и заливаме пържолите. Най-отгоре поръсваме настъргания кашкавал. Печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...