Кулинарни рецепти » Телешко със заливка

 Телешко със заливка

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг телешко месо от гърдите
• 2 жълтъка
• 2-3 дафинови листа
• 1 к.ч. кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• 8-10 малки лукчета
• 1-2 с.л.брашно
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, посоляваме го и го изпържваме в сгорещената мазнина. След като се зачерви, поръсваме с черен пипер и брашно и пържим още малко.

Слагаме месото в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. гореща вода и прибавяме дафиновите листа и обелените лукчета и скилидки чесън. Печем в силна фурна.

Малко преди да отстраним от огъня заливаме с разбитите в киселото мляко жълтъци. Запичаме и изваждаме от фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало