Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с ориз

 Телешки гювеч с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 700-800 г телешко месо
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 1-2 корена магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 зелени чушки
• 3-4 домата
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в сгорещената мазнина. Последователно прибавяме нарязаните на дребно лук, моркови, магданозени корени, целина и домати. Поръсваме с червения пипер, заливаме с малко топла вода и задушаваме на тих огън, докато омекне месото.

Прибавяме опечените, обелени и ситно нарязани чушки. Посоляваме ястието, прибавяме ориза, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, докато оризът поеме течността. Поднасяме гювеча, поръсен с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало