Продукти:
• 500 г кори за баница
• 2 кутии локум
• 4 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 1/2 ч. ч. краве масло
За сиропа:
• 2 ч. ч. захар
• 3 ч. ч. вода
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, брашното и разтопеното масло, за да се получи кексово тесто.
Слагаме две кори една върху друга и върху горната разстиламе част от тестото. В единия край слагаме нарязан на ивици локум. Корите завиваме на руло и нареждаме в предварително намазнена тава. Печем в умерено загрята фурна.
Изчакваме готовата баница да изстине напълно и я заливаме с горещ захарен сироп, приготвен от 2 ч. ч. захар, 3 ч. ч. вода и ванилията. Сладкишът трябва да престои поне 2 часа, за да поеме сиропа.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...