Кулинарни рецепти » Баница с локум

 Баница с локум

Продукти:

• 500 г кори за баница
• 2 кутии локум
• 4 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 1/2 ч. ч. краве масло

За сиропа:

• 2 ч. ч. захар
• 3 ч. ч. вода
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, брашното и разтопеното масло, за да се получи кексово тесто.

Слагаме две кори една върху друга и върху горната разстиламе част от тестото. В единия край слагаме нарязан на ивици локум. Корите завиваме на руло и нареждаме в предварително намазнена тава. Печем в умерено загрята фурна.

Изчакваме готовата баница да изстине напълно и я заливаме с горещ захарен сироп, приготвен от 2 ч. ч. захар, 3 ч. ч. вода и ванилията. Сладкишът трябва да престои поне 2 часа, за да поеме сиропа.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало