Кулинарни рецепти » Торта БАКЛАВА

 Торта БАКЛАВА

Продукти:

• 1 пакет кори за баница
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки

За сиропа:

• 500 г захар
• 500 мл вода

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на пяна. При непрекъснато бъркане прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и счуканите орехи.

В намаслена тавичка нареждаме половината от корите. Отгоре разстиламе приготвената смес и покриваме с останалите кори. С остър нож нарязваме тортата на квадратчета и я печем в умерено загрята фурна.

Оставяме готовата да се охлади и я заливаме с горещия сироп, който сме сварили от захарта и водата. Тортата трябва да престои поне 1 нощ преди сервиране, за да поеме сиропа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало