Продукти:
• 1/2 ч.ч. нахут
• 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. захар
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 2 яйца
• 1 печена готова кора /по възможност домашна/
Начин на приготвяне:
Запичаме предварително нахута, смиламе на ситно с орехомелачка и постепенно добавяме всички продукти. Полученото изсипваме върху кората, отгоре покрита с тънък слой масло, разтопено добре, но не и препържено.
Завиваме няколко рула, слагаме ги в подходящ подмазан съд и печем. После нарязваме на баклавички, които щом изстинат, заливаме със сироп, ароматизиран с малко лимонов сок.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...