Кулинарни рецепти » Баклава с нахут

 Баклава с нахут

Продукти:

• 1/2 ч.ч. нахут
• 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. захар
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 2 яйца
• 1 печена готова кора /по възможност домашна/

Начин на приготвяне:

Запичаме предварително нахута, смиламе на ситно с орехомелачка и постепенно добавяме всички продукти. Полученото изсипваме върху кората, отгоре покрита с тънък слой масло, разтопено добре, но не и препържено.

Завиваме няколко рула, слагаме ги в подходящ подмазан съд и печем. После нарязваме на баклавички, които щом изстинат, заливаме със сироп, ароматизиран с малко лимонов сок.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало