Кулинарни рецепти » Бурма бюрек

 Бурма бюрек

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 к.ч. вода
• 1 с.л. оцет
• 1 пакетче краве масло
• 1 1/2 к.ч. захар
• 1 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 1/2 ч.л. канела

За сиропа:

• 750 г захар
• 1 л вода

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, олиото, оцета и водата замесваме тесто, което разделяме на топчета. Оставяме да престоят 30 мин и след това ги разточваме на тънки кори.

Приготвяме плънка от орехите, захарта и канелата и я разпределяме върху разточените кори, които предварително сме поръсили с разтопено масло. Прегъваме корите от двата края към средата. Срязваме ги надлъжно на две и увиваме всяко парче като охлюв.

Нареждаме охлювите в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Пускаме опечените охлюви за около минута в сиропа, който сме приготвили от захарта и водата. След това ги нареждаме в подходящ съд за сервиране и заливаме с останалия сироп.

Сиропът става по-лек, ако прибавим към него малко лимонова киселина или лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало