Продукти: (за 4 порции)
• 250 г кадаиф
• 2 готови кори за баница
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. орехови ядки
• канела
За сиропа:
• 3 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. вода
• сок от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разстиламе 1 кора за баница и я покриваме с половината от кадаифа. Поръсваме с половината разтопено масло и с половината от ореховите ядки. Завиваме кората на руло, като внимаваме дане се събере кадаифът. Приготвяме по същия начин и втората кора.
Нарязваме рулата на парчета с широчина 4-5 см и внимателно ги обръщаме откъм нарязаната страна така, че кадаифът да се вижда отстрани и да остане кората, която се придържа към плънката. Нареждаме така приготвените “розички” в намаслена тава и печем около 30 мин в умерена фурна.
Саряваме гъст сироп от захарта, водата и лимоновия сок и го оставяме да изстине. Заливаме горещите розички със студения сироп и ги оставяме да попиват 2-3 часа. Можем отгоре да ги гарнираме с по половин бадем или шам фъстък или да ги поръсим с кокосово брашно.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...