Продукти:
• 3 козуначени кифли
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. мляко
• 1 яйце
• 1-2 с.л. галета
• мармалад от шипки
• сироп
Начин на приготвяне:
Нарязваме сухите кифли на филийки. Накисваме ги в подсладено мляко, потапяме в разбитото яйце, овалваме в галетата, отново потапяме в яйце и пържим в тиган с нагорещена мазнина.
Залепяме изпържените филийки две по две с мармалад и ги поливаме със сироп.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...