Продукти:
• 3 козуначени кифли
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. мляко
• 1 яйце
• 1-2 с.л. галета
• мармалад от шипки
• сироп
Начин на приготвяне:
Нарязваме сухите кифли на филийки. Накисваме ги в подсладено мляко, потапяме в разбитото яйце, овалваме в галетата, отново потапяме в яйце и пържим в тиган с нагорещена мазнина.
Залепяме изпържените филийки две по две с мармалад и ги поливаме със сироп.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...