Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бира
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 2 ч.ч. кристална захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от пресятото с бакпулвера брашно, като постепенно прибавяме олиото и бирата. От тестото оформяме топчета с големината на орех. Във всяко топче слагаме по 1 орехова ядка. Печем курабиите в силна фурна.
Приготвяме сироп от половината захар и 1 ч.ч. вода. Варим сиропа няколко минути на умерен огън и го оставяме да изстине. Потапяме горещите курабии в охладения сироп, след което ги овалваме в останалата захар. /Възможен е и обратния вариант: Студените курабии да потопим в горещ сироп./
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...