Кулинарни рецепти » Пълнени картофи по панагюрски

 Пълнени картофи по панагюрски

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 глави лук
• 3-4 пресни домата
• 5-6 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, отрязваме им дъно и ги издълбаваме. Леко посоляваме.

Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото до омекване. Прибавяме ситно нарязаните магданоз, чесън и домати, сол и черен пипер на вкус.

Напълваме картофите със сместа. Подреждаме ги в тавичка, като поставяме върху всеки парченце от останалото масло, а помежду им изсипваме останалата част от плънката.

Заливаме с гореща вода и печем до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало