Кулинарни рецепти » Картофи по френски

 Картофи по френски

Продукти: (за 6 порции)

• 2 кг картофи
• 250 г краве масло
• 1,5 л прясно мляко
• 1-2 яйца
• 200 г кашкавал
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме маслото и пържим в него нарязания на тънки филийки чесън. Прехвърляме в тавичка и прибавяме обелените и нарязани на много тънки филийки картофи. Подправяме със сол и черен пипер.

Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме настъргания кашкавал и с тази смес заливаме картофите. Печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало