Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 250 г сирене
• 2 жълтъка
• 1 к.ч..настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака и го нарязваме на дребно. Прибавяме натрошеното сирене, жълтъците и половината настърган кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол.
Разбъркваме, оформяме от сместа кюфтета и внимателно ги пускаме в гореща подсолена вода. Когато изплуват, кюфтетата са готови.
Нареждаме ги в тавичка, поръсваме с маслото и останалия кашкавал и запичаме във фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...