Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 250 г сирене
• 2 жълтъка
• 1 к.ч..настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака и го нарязваме на дребно. Прибавяме натрошеното сирене, жълтъците и половината настърган кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол.
Разбъркваме, оформяме от сместа кюфтета и внимателно ги пускаме в гореща подсолена вода. Когато изплуват, кюфтетата са готови.
Нареждаме ги в тавичка, поръсваме с маслото и останалия кашкавал и запичаме във фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...