Кулинарни рецепти » Северняшка яхния от Монтана

 Северняшка яхния от Монтана

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 500 г дребни лукчета
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 сушени сливи
• 10 маслини
• 1 домат
• 1 дафинов лист
• черен и червен пипер
• бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки. Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме месото до златисто, поръсваме с червен пипер и заливаме с вода.

Оставаме да ври до полуготовност, като по време на варенето посоляваме, добавяме черен пипер на зърна, бахар и дафинов лист.

След това прибавяме обелените и почистени лукчета. Слагаме и обезкостените сливи и маслини. Оставяме ястието на тих огън, докато всички продукти станат готови. Яхнията трябва да остане с малко сос.

Когато всичко е напълно готово, подправяме с настъргания домат и оставяме да ври още 5 минути. Преди сервиране отстраняваме дафиновия лист. Поднасяме яхнията гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало