Кулинарни рецепти » Северняшка яхния от Монтана

 Северняшка яхния от Монтана

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 500 г дребни лукчета
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 сушени сливи
• 10 маслини
• 1 домат
• 1 дафинов лист
• черен и червен пипер
• бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки. Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме месото до златисто, поръсваме с червен пипер и заливаме с вода.

Оставаме да ври до полуготовност, като по време на варенето посоляваме, добавяме черен пипер на зърна, бахар и дафинов лист.

След това прибавяме обелените и почистени лукчета. Слагаме и обезкостените сливи и маслини. Оставяме ястието на тих огън, докато всички продукти станат готови. Яхнията трябва да остане с малко сос.

Когато всичко е напълно готово, подправяме с настъргания домат и оставяме да ври още 5 минути. Преди сервиране отстраняваме дафиновия лист. Поднасяме яхнията гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало