Кулинарни рецепти » Врачански кебап

 Врачански кебап

Продукти:

• 800 г свинско месо
• 2 глави лук
• 2-3 чушки
• 1-2 люти чушлета
• 2-3 моркова
• 2 домата (може и от консерва)
• 2 скилидки чесън
• 150 г гъби
• 30 г грозде или стафиди
• 1/2 к.ч. вино
• целина, чубрица
• олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, които нанизваме на шишчета и леко запичаме на скара. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме лука на дребно. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета. Останалите продукти също нарязваме на ситно.

Смесваме всички зеленчуци, прибавяме и стафидите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и стрита чубрица. Прибавяме полуизпеченото месо.

Изсипваме всичко в пръстен гювеч с капак, наливаме виното и малко вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало