Кулинарни рецепти » Овнешко със зелени домати

 Овнешко със зелени домати

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 1 връзка корени за супа
• 3 глави лук
• 3-4 картофа
• 3-4 зелени домата
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме месото. Слагаме го както е цяло парче в тенджера под налягане и прибавяме 1 глава лук и корените за супа. Наливаме 4-5 ч.ч. вряла вода и посоляваме на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.

Изваждаме месото и го нарязваме на тънки филийки. Нареждаме филийките в огнеупорен съд, поръсваме ги с разтопеното масло и ги покриваме с останалия лук, нарязан на ситно. Захлупваме и задушаваме на слаб огън 15-20 мин.

Прибавяме нарязаните на филийки картофи и домати, посоляваме, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топъл бульон и продължаваме да задушаваме. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало