Кулинарни рецепти » Телешко - голи сарми с ориз

 Телешко - голи сарми с ориз

Продукти:

• 750 г смляно телешко месо
• 1 глава целина
• 1 пакетче краве масло
• 3 яйца
• 6 с.л. брашно
• 2/3 ч.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Към смляното месо прибавяме ориза и белтъците на двете яйца. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Омесваме и от добре измесената смес правим малки продълговати кюфтета, овалваме ги в брашно и ги оставяме за 30 минути.

Обелваме, измиваме и нарязваме на парчета целината, сваряваме я в подсолена вода. След като омекне, добавяме 3 с.л. масло и кюфтетата. Варим на слаб огън.

Разбиваме двата жълтъка и едното цяло яйце с лимоновия сок. При непрекъснато бъркане сипваме сместа в в ястието.

Накрая сгорещяваме останалото масло, подправяме с червения пипер и добавяме в тенджерата. Отстраняваме парчетата целина и разбъркваме всичко внимателно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало