Кулинарни рецепти » Сарми с пръжки

 Сарми с пръжки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна голяма кисела зелка
• 1 ч.ч. пръжки /джумерки/
• 3-4 картофа
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме най-тънките листа от зелето за сармички, а останалото нарязваме на ситно.

Обелваме картофите и ги настъргваме. Прибавяме затоплените пръжки, черния и червения пипер, стрита чубрица и сол на вкус. Разбъркваме и увиваме от сместа малки сармички в отделените зелеви листа.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле и нареждаме отгоре сармите. Между сармите слагаме парченца пушени гърди. Сипваме олиото и притискаме с плоска чиния.

Наливаме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и варим на тих огън, докато останат на мазнина. Поднасяме готовите сарми веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало