Кулинарни рецепти » Телешко коляно по милански

 Телешко коляно по милански
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 порции телешко месо от коляното с костите
• 1 напречно нарязана кост с дебелина 3-4 см
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2/3 пакетче краве масло
• 2 с.л. кетчуп
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 с.л. брашно
• лимонова кора
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаните на кубчета зеленчуци в половин пакетче масло. Прибавяме порциите месо с костите и изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме останалото масло, поръсваме брашното и разбъркваме.

Прибавяме размития в бульона кетчуп и задушаваме 30 мин на много слаб огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня тънко нарязаната лимонова кора и ситно нарязания магданоз. След като приготвим ястието, отстраняваме лимонената кора и го сервираме в собствения му сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало