Продукти:
• 1пакет готови кори
• 250 г грах от консерва
• 3 моркова
• 100 г сварен зрял фасул
• 300 г кашкавал
• 1 яйце
• 3 с.л. маргарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и заедно със сварения фасул и отцедения грах ги задушаваме в разтопеното масло. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме кашкавала на тънки ивички.
В намаслена тавичка разстиламе първата кора. Отгоре разпределяме част от кашкавала и зеленчуковата смес. Слагаме втората кора и отгоре отново разстиламе кашкавал и зеленчуци. Продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с последната кора, намазваме с разбитото яйце и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...