Кулинарни рецепти » Баница с месо и картофи

 Баница с месо и картофи

Продукти за 4 порции:

• 250 г телешко месо
• 4 готови кори за баница
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 4 средно големи картофа
• 2 глави лук
• 1 жълтък
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го накълцваме със сатър на дребно. Нарязваме лука на ситно, запържваме го в разтопеното масло, прибавяме месото и задушаваме плънката. Обелваме картофите, настъргваме ги, прибавяме ги към плънката, посоляваме, поръсваме с черен пипер и подължаваме да задушаваме, докато остане на мазнина./По желание можем да прибавим към плънката ситно нарязан магданоз./

Намазваме корите с малко масло и разпределяме върху тях готовата плънка. След това ги навиваме на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре ги намазваме с разбития жълтък, поръсваме ги с малко масло и печем 30 мин в предварително загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало