Продукти за 4 порции:
• 250 г телешко месо
• 4 готови кори за баница
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 4 средно големи картофа
• 2 глави лук
• 1 жълтък
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го накълцваме със сатър на дребно. Нарязваме лука на ситно, запържваме го в разтопеното масло, прибавяме месото и задушаваме плънката. Обелваме картофите, настъргваме ги, прибавяме ги към плънката, посоляваме, поръсваме с черен пипер и подължаваме да задушаваме, докато остане на мазнина./По желание можем да прибавим към плънката ситно нарязан магданоз./
Намазваме корите с малко масло и разпределяме върху тях готовата плънка. След това ги навиваме на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре ги намазваме с разбития жълтък, поръсваме ги с малко масло и печем 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...