Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 2 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 4-5 с.л. олио
• 500 г спанак
• 1 тиквичка
• 2 стръка зелен лук
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• магданоз, копър
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лука и спанака. Задушаваме ги в олиото. Щом останат на мазнина, прибавяме обелената и настъргана /на едро ренде/ тиквичка. Продължаваме да задушаваме, докато мазнината се изпари. Отстраняваме от огъня и смесваме със ситно нарязаните магданоз и копър.
В голяма купа разбиваме яйцата. Сипваме разтворената в киселото мляко сода, разбиваме около 1 мин и след това прибавяме сиренето. После при непрекъснато бъркане слагаме последователно по 1 с.л. брашно и зеленчукова смес. Бъркаме, докато получим еднородна гъста каша.
Сипваме сместа в намаслена тавичка и разпределяме отгоре нарязаното на люспи масло. Печем в умерено загрята фурна, докато баницата хване златиста коричка.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...