Продукти:
• 1 пакет кори за баница
• половин стъклена бутилка газирана вода
За плънката:
• 1 малко пиле или 200-300 г пилешко филе (предварително сварени)
• 1 връзка зелен лук (само бялата част)
• 1 ч. ч. мариновани гъби
• 1 к. ч. олио
• 1 щипка риган (босилек или чубрица)
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В мазнината задушаваме ситно нарязания лук до омекване, добавяме нарязаните пилешко месо и гъби, овкусяваме. Оставяме да изстине.
Намасляваме тава и редим през 2-3 кори плънката, като накрая завършваме с кора. С остър нож нарязваме на неголеми ромбоиди.
Газираната вода сипваме в тигана, в който сме приготвяли плънката, за да оберем останалото и заливаме баницата. Оставяме я да постои 10-15 минути и печем 30-40 минути в силно загрята фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...