Кулинарни рецепти » Баница за мезе

 Баница за мезе

Продукти:

• 1 пакет кори за баница
• половин стъклена бутилка газирана вода

За плънката:

• 1 малко пиле или 200-300 г пилешко филе (предварително сварени)
• 1 връзка зелен лук (само бялата част)
• 1 ч. ч. мариновани гъби
• 1 к. ч. олио
• 1 щипка риган (босилек или чубрица)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В мазнината задушаваме ситно нарязания лук до омекване, добавяме нарязаните пилешко месо и гъби, овкусяваме. Оставяме да изстине.

Намасляваме тава и редим през 2-3 кори плънката, като накрая завършваме с кора. С остър нож нарязваме на неголеми ромбоиди.

Газираната вода сипваме в тигана, в който сме приготвяли плънката, за да оберем останалото и заливаме баницата. Оставяме я да постои 10-15 минути и печем 30-40 минути в силно загрята фурна.

Автор: Таня Стоянова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало