Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1 алабаш /около 800-900 г/
• 1 к.ч. ориз
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от брашното, малко сол и вода.
Обелваме алабаша, настъргваме го и го варим с част от маслото в подсолена вода, докато поомекне. Задушаваме ориза с останалото масло, малко вода и сол. Прибавяме задушения алабаш и яйцата и замесваме плънка.
Разделяме тестото на две части и разточваме кори с размерите на тавата, която ще ползваме. Разстиламе едната кора на дъното на намаслената тава, слагаме отгоре плънката и покриваме с другата кора. Печем клина върху нагорещена повърхност /направо върху плочата на печката/. Щом се опече от едната страна, обръщаме го и го изпичаме и от другата страна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...