Продукти:
• 1,5 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 5 яйца
• 300 г кълцано месо /или саздърма/
• 300 г брашно
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, измиваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Разбъркваме с месото, ситно нарязаните яйца, лук и джоджен, Посоляваме, поръсваме с черния пипер и поливаме с част от мазнината.
От брашното, посолено с малко сол, омесваме тесто. Разточваме две кори - голяма и по-малка. В намазаната с мазнина тава се полагаме голямата кора, върху нея разстиламе плънката и покриваме с малката кора, загъваме краищата и поръсваме с останалата мазнина. Приготвения пататник печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...