Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 люти чушки
• 3-4 глави лук
• 200 г кисело мляко
• 1 с.л. брашно, червен и черен пипер
• 2 яйца
• чубрица, магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парченца, поръсваме със сол и черен пипер и ги нанизваме по 5-6 парченца на шишчета. Помежду месото нанизваме лютите чушлета. Задушаваме приготвените шишчета в малко вода и мазнината, след което ги изваждаме в тавичка.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, а след това добавяме доматеното пюре, брашното, посипваме с червен пипер и заливаме с вода. Посоляваме на вкус соса и като кипне, го изливаме в тавичката с шишчетата.
Заливаме кебапа с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с чубрица и печем във фурната около 15 минути.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...