Кулинарни рецепти » Агнешко бутче по унгарски

 Агнешко бутче по унгарски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 сурово яйце
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 морков
• 10 г шунка
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кофичка сметана
• 100 г шунка
• индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето и изваждаме костта. Обираме месото около костта и го смиламе два пъти заедно с лука.

Към така получената кайма прибавяме нарязаната на ситно шунка, сол, червен и черен пипер, настъргано индийско орехче, суровото яйце, настъргания морков, ситно нарязан магданоз и твърдо свареното яйце, също ситно нарязано. Разбъркваме сместа и с нея пълним бутчето.

Завързваме напълненото бутче и го запържваме от всички страни в сгорещеното масло. След това го слагаме в тавичка с малко мазнина и печем в силна фурна.

Когато извадим бутчето от фурната, освобождаваме от канапа и нарязваме на филийки, които заливаме със соса от печенето, размесен със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало