Кулинарни рецепти » Агнешко бутче по унгарски

 Агнешко бутче по унгарски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 сурово яйце
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 морков
• 10 г шунка
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кофичка сметана
• 100 г шунка
• индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето и изваждаме костта. Обираме месото около костта и го смиламе два пъти заедно с лука.

Към така получената кайма прибавяме нарязаната на ситно шунка, сол, червен и черен пипер, настъргано индийско орехче, суровото яйце, настъргания морков, ситно нарязан магданоз и твърдо свареното яйце, също ситно нарязано. Разбъркваме сместа и с нея пълним бутчето.

Завързваме напълненото бутче и го запържваме от всички страни в сгорещеното масло. След това го слагаме в тавичка с малко мазнина и печем в силна фурна.

Когато извадим бутчето от фурната, освобождаваме от канапа и нарязваме на филийки, които заливаме със соса от печенето, размесен със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало